2013. február 14., csütörtök

Miért nevezi magát a Martinus Kiadó a Szombathelyi Egyházmegye könyvkiadójának?


A Martinus Könyv- és Folyóirat Kiadót dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök alapította 2009. május 4-én. Püspök atya célja az volt, hogy a kiadó a Szombathelyi Egyházmegye lelkipásztorainak írásait és az egyházmegye kincseit, épületeit, templomait bemutató dokumentumokat összegyűjtse, saját kiadásban megjelentesse és azokat minél szélesebb körben – könyvkatalógusokban, internetes oldalakon – elérhetővé tegye az érdeklődők számára.
A Szombathelyi Egyházmegye havilapját, a Martinust, valamint Isten szolgája Brenner János lapját, az Emberhalászt is kiadónk jelenteti meg. Mivel a Martinus Kiadó a Szombathelyi Egyházmegyétől pénzügyileg független szervezet, és piaci alapokon működik, ezért mindenki, aki személyesen vagy elektronikus úton vásárol a Martinus Könyvesboltban, hozzájárul a fenti újságok megjelentetéséhez, valamint pénzügyi alapot biztosít újabb könyvek kiadásához is.

Kiadónk két évig a püspöki palotában működött. 2011 nyarán átköltöztünk az ún. püspöki bazársoron található üzlethelyiségbe. A Martinus Könyvesbolt megáldásáról videó felvétel is készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése