2016. január 30., szombat

Barsi Balázs Breviárium

Barsi Balázs atya a sümegi Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplom igazgatója, a sümegcsehi Newman-kegyhely gondozója, lelkigyakorlat-vezető lelkipásztor. Nagy népszerűségnek örvend hazánkban, sokan, nagy távolságokról is, csak azért utaznak el Sümegre, hogy részt vegyenek az általa bemutatott szentmisén és meghallgassák szentbeszédét.

A tavalyi esztendő végén - Balázs atya 70. születésnapjára - eddig megjelent könyveiből, cikkeiből, elhangzott konferenciabeszédeiből és megjelenésre váró kéziratos anyagaiból készült el egy reprezentatív válogatáskötet. A kiadványban 70 címszó alatt, tematikus elrendezésben találhatóak a 70 különböző forrásműből vett szemelvények, megkönnyítve az életműben való tájékozódást és a téma szerinti keresést.

Az ünnepi kötet születéséről és Balázs atya igehirdetésről a szerkesztő, Telek Péter-Pál így ír: „Barsi Balázs atya igehirdetésének sajátos keresztmetszetét tartja kezében a Kedves Olvasó, mely egyszerre szeretne reprezentatív összegzés és a mindennapokban jól használható tematikus gyűjtemény lenni. Lévén azonban egyben születésnapi meglepetés is, összeállításában magának a szerzőnek – mint ünnepeltnek – nem lehetett beleszólása. [...] Balázs atya igehirdetése nemcsak többszólamú, de konzisztens, koherens egész is, hiszen a ma országos hírű igehirdetőként, a jelenkori magyar ferencesség meghatározó alakjaként számon tartott Barsi Balázs témái, megközelítésmódja, hangsúlyai szinte kivétel nélkül megtalálhatók már a fiatal szerzetestanár igehirdetésében is. És fordítva: frissessége, lendülete, lobogása mit sem változott az évtizedek folyamán.”

A rendkívül szép kivitelű, 544 oldalas, keménytáblás, könyvjelzővel ellátott kiadvány nem hiányozhat egy, az igényes, magával ragadó lelkiségi írásokat kedvelő, vallásos ember könyvespolcáról sem.

1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Kiadó!
    Holnap érkezik meg hozzám a kötet eredeti áron, pedig ezen a vonalon is megrendeltem. Lehet, hogy ez nem érkezett meg, Semmi baj. Köszönöm. Biztos nagy ajándék lesz elolvbasni, és írok is róla ajánló recenziót! Legyen áéldás munkájukon.
    Tisztelettel Spangel Péter

    VálaszTörlés