2017. május 31., szerda

Csodás gyógyulások igaz történeteOlyan daganatos és egyéb megbetegedésekben szenvedők osztják meg felgyógyulásuk csodás történetét az Olvasóval, akikről orvosaik már lemondtak, Isten azonban nem. A hit erejével sikerült felgyógyulniuk. Michael Harold Brown az Isten meggyógyít –„Távol tartom tőled a betegségeket (Kivonulás 23,25)” című könyvében gyűjtötte össze különleges történeteiket.

„A test és a lélek szorosan összetartoznak. Ha hitben és szeretetben élünk – ez segíti az egészséges életet, betegség esetén pedig a gyógyulást” – írja a könyv ajánlásában Katona István atya. Gondolataival egyetértek, hiszen nekem is van olyan szerettem, aki a hit nélkül nehezen birkózna meg számtalan betegségével. Úgy hiszem és tapasztalom, hogy Isten segítségével még a legkilátástalanabb helyzetben is megtalálhatjuk, hogy mi az, ami a javunkra válhat az adott körülmények között.

Hozz áldozatot az egészségedért, légy pozitív! – buzdít Michael Harold Brown, hiszen ahogy a Biblia is írja: „Javára lesz ez a testednek, üdítő balzsam a csontjaidnak. (Péld 3,8)”

Egy nő csodás gyógyulása

„Egy nő, Shirley Williams elmesélte egyszer egy rádiós riportban, hogy 4-es stádiumú, áttételes rákot diagnosztizáltak nála, amely átterjedt a nyirokcsomóira, belső szerveire és csontjaira. Az orvos 90 napot jósolt neki. Férje, Mark nem hitt az orvosnak, és elrohant a Bibliáért, hogy abból nyerjen bátorságot. Habár Shirley alig bírt járni, olyan fájdalmai voltak... elhatározta, hogy hittel fog élni, és soha egy kételkedő szót sem ejt ki a száján. »Még sehol sem találtam olyan szentírási részt, hogy valaki nem gyógyult volna meg, miután gyógyulásért jött Jézushoz« – mesélte a riporternek. »Elkezdtem meglátni, hogy a hit nemcsak annyit jelent, hogy elhiszem: Jézus képes meggyógyítani, hanem azt is elhiszem, hogy engem is meg fog gyógyítani.«”

A mára már egészséges hölgy elmesélte továbbá, hogy miután felébredt egy mély álomból, Jézust pillantotta meg az ágya lábánál. „Amikor megláttam őt, a tekintetében együttérzést láttam, szeretetet és reményt. Majd izzadságot éreztem a jobb térdemnél, s ez annyira szokatlan volt, hogy Rá néztem, és megkérdeztem: Uram, azt mondod nekem, hogy izzadjak?” Néhány nap múlva egy hívő orvos tanácsára az asszony megkezdett egy izzadásos terápiát, s két hónappal később a rák és az áttétek teljesen eltűntek a szervezetéből.

Lelki betegségek

A szerző a testi gyógyulások mellett egy külön fejezetben ír a lelki gyógyulásokról is, hiszen, mint írja, szellemi, lelki lények vagyunk mindannyian. Többektől idéz: „Dr. McAll azt állítja, hogy több tucat olyan esetnek volt a szemtanúja, amikor a gonosz lelkek különböző helyeken kísértettek, baleseteket, vitákat és különböző negatív dolgokat okozva... A fizikai betegségek többsége az ördög műve – idéz a szerző a Floridában gyógyító szolgálatot végző Jose Maniyangat atyától is. „Amint a gonosz elmenekül, az öröm és az egészség visszatér... A sötétség úgy távozik, mint egy árnyékszerű szörnyeteg.”

Angyali segítség

A szerző az angyalokkal is foglalkozik könyvében, s több csodás esetről is beszámol. Egy Chelsea Banton nevű lány tüdőgyulladást kapott, és úgy legyengült, hogy már nem reménykedtek a gyógyulásában. A családja azonban még akkor is imádkozott érte, amikor a nővérek levették az életműködését fenntartó gépekről. „Eközben a folyosó biztonsági kameráit figyelő kórházi dolgozók álla leesett az ámulattól, amikor hirtelen különös lényeket vettek észre a kislány szobájának bejáratánál, akiket ragyogó fénysugarak vettek körül.” Ezt követően a kislány magához tért, és nem sokkal később gyógyultan hagyhatta el a kórházat.

Michael Harold Brown könyvében olvashat a test és lélek összhangjáról és a mennyország ragyogásáról. Buzdít bennünket, hogy éljünk tisztán, vagyis mindig álljunk készen, kérjük az Úr áldását, s imádkozzunk! A szerző hiszi, hogy egészségesnek vagyunk teremtve, hogy túl kell lépnünk a fizikai valóság határán, s hogy az alázatosság vonzza a mennyei segítséget. 

Csuti-Mátyás Zsófia  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése