2015. június 17., szerda

Ugye, nem egy fiók mélyére kerül az esküvői ajándékom?

Újra itt van a nyár, egyre több az esküvő. Igaz, korántsem annyi, amennyit sokan szeretnénk, de örüljünk minden új házaspárnak, különösen azoknak, akik igazán elkötelezettek egymás iránt és valóban egy egész életre tervezik a közös életet.

Szinte nincs olyan ember hazánkban, aki a nyári esküvői szezonban ne lenne hivatalos legalább egy lakodalomba. A szíves invitálás után a családtagok összedugják a fejüket, és megbeszélik, mi lenne a legjobb ajándék az ifjú párnak. Van, amikor a fiatalok megkönnyítik a döntést, és kapunk egy listát azokról a dolgokról, amit ajándékba szeretnének kapni. Okos ötlet! Ezzel szeretnék elkerülni az öt étkészlet, három vasaló és négy kenyérpirító dilemmáját. Van azonban, amikor kifejezetten pénzt kérnek, vagy mi döntünk úgy, hogy pénzt adunk ajándékba abból a megfontolásból, hogy azt arra költik, amire szeretnék. Amennyiben pénzt adunk, azt betehetjük egy egyszerű fehér borítékba, de ha igényesebb és sokkal szebb megoldásra vágyunk, akkor a kifejezetten erre a célra készült üdvözlőlapban is elhelyezhetjük ajándékunkat. 



A pénz olyan személytelen – gondolják sokan és igyekeznek a pénz mellé legalább még egy kisebb ajándékot adni a párnak, ezért rengeteg vicces kütyü kerül ilyenkor a fiatalok tulajdonába. Ezek a dolgok később általában egy fiók vagy egy doboz mélyén végzik. Mit érdemes akkor adnunk? Úgy gondolom, egy jó könyv ebben az esetben is ideális kiegészítő ajándék lehet. A választék hatalmas, így ha ismerjük a fiatal pár ízlését, könnyen megtalálhatjuk azt a kiadványt, amely örömet okoz nekik. Nehezebb a dolgunk, ha nem tudjuk, milyen jellegű könyveket szeretnek olvasni, de a helyzet nem reménytelen, ugyanis rengeteg olyan olvasnivaló található a Martinus Könyvesbolt polcain, amelyekkel nem lőhetünk bakot. 

Néhány javaslat:

Egy ajándék a listáról vagy pénz egy egyedi, kézzel készült üdvözlőlapban és mellé egy színvonalas és lelkileg értékes könyv. Biztos vagyok benne, hogy ezek lehetnek a legszebb jókívánságaink a közös élet útján most induló házaspárnak.

Teklits Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése