2015. december 3., csütörtök

Hogyan jutunk Betlehembe?

A karácsony a gyerekeknek az ajándékokról is szól. A Martinus Könyvesbolt kínálatában szép számmal fellelhetők olyan gyerekkönyvek, amelyekből a kicsik játékosan tanulhatnak, bővíthetik ismereteiket a világról. Adventben napról napra ismertessük meg őket Jézus születésének történetével, hogy aztán szenteste a fa alatt már ők mesélhessék el, hogyan jutunk el Betlehembe!

A Hogyan jutunk el Betlehembe című színes kiadvány 10-12 feladattípussal várja a gyerekeket. Minden oldalon rövid történetet találhatnak a kicsik, majd azokat követik  az útvonalkeresők, puzzle-k, betűkeresők, összekötős, rajzolós és kitalálós feladatok.
 
Melyik a helyes válasz? – kérdezi a könyv Ábrahám és Sára története kapcsán:

Ábrahám és Sára azért ment Egyiptomba:
A: hogy nyaraljon.
B: hogy ne kelljen éheznie.
C: hogy megcsodálhassa a piramisokat.


A játékos könyvben a kisgyermek Jézusról is olvashatnak a gyerekek. „Jézus minden éveben egyszer Jeruzsálembe utazott a páskaünnepre. (…) Már hazafelé tartottak, amikor Mária megkérdezte Józseftől, hogy hol van Jézus. József azt hitte, hogy a többi fiúval van, ezért elkezdték keresni a barátaik és rokonaik között, de senki sem látta. Mária és József lélekszakadva futott vissza Jeruzsálembe. Három napon át keresték fiukat, mire végre rátaláltak a templomban.”
 
A könyv illusztrációi bemutatják a Jézus korabeli tájat és az ott élő emberek mindennapjait.

Csuti-Mátyás Zsófia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése