2015. október 5., hétfő

Gyógyító képeink

A képek és képzetek lehetnek gyógyítóak, de akadályozhatnak is bennünket az életben. Nagy erővel bírnak: mozgatják lelkünket a mély dimenziókban, érintik félelmeinket és vágyainkat, és meghatározzák tapasztalásunkat. Anselm Grün különbséget tesz külső (például a média által sugárzott) és belső képek között. Könyvében arra keresi a választ, hogy ezek milyen hatással vannak ránk.

Hogyan hatnak például a média által sugárzott képek saját képzeteinkre? Hogyan hatnak azok a képek, amelyeket szüleink közvetítettek felénk? Milyen erőket fejtenek ki tudattalanunkban? A szerző könyvének célja az, hogy összhangba kerüljünk önmagunkkal a képek és képzetek segítségével. Anselm Grün úgy véli, a képek útmutatókká válhatnak egy öntudatos és hiteles élethez. A siker azon múlik, hogy azonosítjuk-e őket, és használjuk-e gyógyító erejüket.

A szerző kívülről ránk zúduló képek kapcsán megjegyzi: „ha túl sok kép áraszt el bennünket, akkor ezek rátelepednek azokra a belső képekre, amelyeket önmagunkban hordozunk. Összezavarnak, megosztanak és szétszórnak minket. A média az ember szívét célozza meg képáradatával.”

Belső képeink közé sorolja a szerző azokat a pillanatokat, amelyek örömöt okoznak nekünk. Ide sorolható például a család képe, de különböző bibliai képek is, mint például „a kút képe, melyben élő víz fakad. Mi magunk is ilyen kút vagyunk. S az élő víz, amely soha nem apad el, amely felfrissít és éltet minket, maga a Szentlélek.”

Anselm Grün könyve gyakorlati feladatokkal és valós történetekkel várja a kiegyensúlyozott, boldog életre vágyó és ezen tudatosan dolgozó olvasóit.

Csuti-Mátyás Zsófia

•     •     •

Bővebb információt a kiadvány címére kattintva kaphat:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése