2015. október 5., hétfő

II. János Pál pápa csodái

Pawel Zuchniewicz lengyel újságíró azokat a csodás eseményeket, gyógyulásokat foglalta össze egy kötetben, amelyek II. János Pál pápa közbenjárására történtek. A könyvben leírt gyógyulások többsége fizikai gyógyulás, de van közöttük lelki megvilágosodás is.

A szentatya úgy vélekedett, hogy a „csoda ’jel’, mert ezt a rendet felülmúlja a ’magasságbeli Erő’, tehát ennek az Erőnek szintén alá van rendelve. Ez a ’magasságbeli Erő’…, azaz maga az Isten, a természet rendje fölött való. Irányítja, s ugyanakkor tudtunkra adja, hogy e rend által és a fölött az ember rendeltetése: Isten országa.”

Egy daganatos betegségben szenvedő angol nő így emlékszik vissza a szentatyával való találkozására: „Éreztem, betegségem fordulópontja a Szentatyával való találkozás volt. Szeretete és megértése örömteli atmoszférát teremtettek, ami körös-körül áthat mindent és mindenkit.” A nő nem sokkal később meggyógyult, az orvosok nem találták testében a daganatot. Az esetnek nagy visszhangja volt Angliában. Még II. János Pál pápa is értesült róla, s mindössze annyit mondott: „Hite gyógyította meg.”

A lengyel szerző könyvében a számos csodás történet mellett több interjúval is találkozhat az olvasó, amelyekben a pápához közel állók vallanak a szentatyáról. Beszélhetünk-e a szentatya imájának rendkívüliségéről, kérdezi a szerző Tadeusz Pieronek püspököt, a szentatya egykori munkatársát. „Nem vagyok bíró ebben az ügyben. Legfeljebb, mint tanú beszélhetek. Soha életemben nem találkoztam még emberrel, ilyen diszkréten, ilyen gyakran és ilyen mélyen imádkozott volna. Ezt valójában nem lehetett látni.”

Csuti-Mátyás Zsófia

•     •     •

Bővebb információt a kiadvány címére kattintva kaphat:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése